1.10.2012-26.10.2012
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Γκαλερί «Χατζηκυριάκος-Γκίκας»Η Alpha Bank συμμετείχε στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens PrintFest 2012) με την Έκθεση
«Τα Ψηφιακά», η οποία είχε πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Τραπέζης, το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2012. Στόχος της εκθέσεως ήταν η προβολή της αμφίδρομης σχέσεως μεταξύ τεχνολογίας και τέχνης, καθότι και τα δώδεκα έργα που παρουσιάσθηκαν είναι αποτέλεσμα συνδυασμού εικαστικών και ψηφιακών μέσων.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens Printfest 2012), οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στα «Ψηφιακά» κλήθηκαν να επέμβουν, για άλλη μία φορά, χειρονομιακά επάνω στα έργα τους, προκειμένου να διαφοροποιήσουν το σκεπτικό της εκθέσεως και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό της.Εξέθεσαν οι καλλιτέχνες: Έλλη Γρίβα, Γεωργία Δαμοπούλου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Κατερίνα Διακομή, Ναταλία Κερκύρα, Εύα Μαραθάκη, Παντελής Ξηροχειμώνας, Λένια Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αμαλία Σταυρουλάκη και Γιώργος Τσεριώνης.

Την επιμέλεια της εκθέσεως ανέλαβαν οι κυρίες Δέσποινα Τσούργιαννη και Γεωργία Μάζη του Τμήματος Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank.